Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вътрешният глас“ с премиера в Младежкия театър

БНР Новини
Снимка: Гергана Дамянова/МТ

Един човек се опитва да живее с непоносимото бръмчене, буботене, бучене на заобикалящата го бездушна Тълпа. Мистериозен глас се появява в живота му и го потапя дълбоко в търсене на спасение. Изгубен напълно, човекът продължава да потъва, докато не достига дъното, откъдето изплува, за да продължи да търси отговор…

Премиерният спектакъл „Вътрешният глас“ предлага на публиката театрално преживяване в нетрадиционно театрално пространство. Представлението е моноспектакъл на актьора Живко Джуранов и ще се играе на своеобразната сцена „Климатична инсталация“ в Младежкия театър „Николай Бинев“. Автор на пиесата е Теодора Георгиева, а постановката е на режисьора Любомир Колаксъзов, който е и сценограф на спектакъла заедно с Цецка Ивайлова. Звукова среда – Христо Намлиев. 

Премиерата на „Вътрешният глас“ е на 23 февруари, но тя всъщност е завръщане на спектакъла там, където беше роден през 2018 година, като част от ХІ издание на фестивала „Панаир на младите“. Идеята на фестивала е нетипичното театрално пространство да дава възможност на млади и талантливи артисти да се развиват в полето на сайт спесифик театралната форма, превръщайки посещението на театър в цялостно изживяване, в което са ангажирани всички сетива.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна