Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Нужен е по-строг контрол по границите за борба с коронавируса

Младен Маринов разговаря днес с баварския си колега Йоахим Херман.
Снимка: БГНЕС

Засилване на контрола по границите на държавите в Европа е една от мерките, които трябва да се предприемат в борбата с коронавируса, заяви вътрешният министър Младен Маринов след среща с баварския си колега Йоахим Херман.

Маринов каза, че след случаите в Италия обстановката е усложнена заради различните начини на придвижване между двете държави и са нужни общоевропейски мерки срещу заболяването.

„Всяка една държава трябва да предприеме действия за засилване контрола по границите – най-вече бърза реакция при поява на симптоми, бърз обмен на информация. Много е важно бързо да се открие източникът, за да може да се приложат и ефективни мерки. Днес и в момента текат срещи между представители на различни институции, преглеждат се съответните планове, набелязват се мерки, които да бъдат прилагани, така че да сме бързи ефективни при наличие на застрашеност“, отбеляза българският вътрешен министър.

Според Йоахим Херман проблемът на властите в Северна Италия е, че не могат да установят точния източник на заразата и затова към момента нямат сериозна успеваемост в борбата с коронавируса.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна