Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи случаи на коронавирус в Хърватия и Австрия, блокираха хотел в Инсбрук

| обновено на 25.02.20 в 19:22
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хърватия и Австрия потвърдиха днес първи случаи на заразени с коронавирус, предаде Ройтерс.

Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи, че пациент е бил приет в клиника за инфекциозни заболявания в Загреб. „Става въпрос за по-млад човек, с по-слаби симптоми. Той е изолиран, състоянието му за момента е добро“, каза Пленкович на пресконференция.

Здравният министър Вили Берос уточни, че пациентът е бил в Милано от 19 до 21 февруари.

В същото време Австрия съобщи за първите си два случая на коронавирус. Това бе съобщено от говорителка на здравните власти в провинция Тирол.

Става въпрос за двама италианци - мъж и жена, които живеят в провинцията и вероятно са се заразили в Ломбардия, съобщи губернаторът на Тирол Гюнтер Платер.

Хотел в регионалната столица Инсбрук е блокиран заради опасения от разпространение на коронавируса, предаде АФП. Италианката, която е дала положителна проба за заболяването, е работила в хотела.

„Никой няма да влиза или излиза, докато властите не проверят с кого е била тя в контакт“, съобщи говорителка на местните власти. Жената работи като рецепционистка в хотела. Домът ѝ също е изолиран. 

До момента жертвите на новото заболяване са над 2600 души, мнозинството в Китай. По данни на Ройтерс коронавирусът е регистриран в около 29 държави с над 80 000 заразени. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна