Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев е оптимист за задълбочаване на бизнес сътрудничеството с Кипър

| обновено на 26.02.20 в 12:55
Пред президентите Румен Раден и Никос Анастасиадис бяха подписани три меморандума за сътрудничество между бизнес организации на двете страни.
Снимка: БГНЕС

България е водеща във финтех индустрията и стартъп системата в Източна Европа, заяви президентът Румен Радев пред представители на кипърския бизнес, които са на посещение у нас.

По време на Българо-кипърски бизнес форум, и пред кипърския президент Никос Анастасиадис, българският държавен глава изрази оптимизма си, че общата цел пред двете страни да задълбочат сътрудничеството си в сферата на икономиката, енергетиката и туризма, изглежда все по-постижима.

„Хиляди кипърци са с българска диплома. И аз искам да посъветвам българския бизнес да се възползва от тези хора, защото те имат своя асоциация в Кипър , те са активни, с най-добри спомени от България и много от тях заемат важни постове в кипърската администрация, говорят прекрасен български, това е важен лост, който трябва да се използва“, каза държавния глава.

По-късно днес двамата президенти ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Кипър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!