Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 души са арестувани в Пловдивско в акция срещу битовата престъпност

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

15 души са арестувани в Пловдивско при съвместна акция на полицията и прокуратурата срещу битовата престъпност.

Тя беше наблюдавана от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Операцията започна от село Йоаким Груево и продължи в Перущица и Кричим. Задържаните са криминално проявени.

Задържаните са заподозрени за незаконен дърводобив, незаконна търговия с акцизни стоки и с цветни метали.

Пред журналисти Иван Гешев обяви, че акциите срещу битовата престъпност в отделните области ще продължат, за да може в края на годината нейните нива да бъдат силно ограничени.

Гешев коментира, че посетените днес населени места са спокойни, с далеч по-малка престъпност в сравнение с други райони в страната.

Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия, така главният прокурор коментира обвиненията на ВМРО около ареста на директора на Басейнова дирекция - Пловдив Цветелина Кънева и коментарите им по-рано за политическото убийство на министър Нено Димов:

"Ние си имаме нашата работа, нашата работа е, когато има доказателства и когато има данни за престъпление, да спазваме закона. От там нататък какво смята една партия, независимо дали е коалиционна, част от управляващото мнозинство, или някоя друга опозиционна или който и да е политик -  въобще не ме интересува и не би трябвало да интересува всеки прокурор".

Във връзка с работата на държавното обвинение по публикацията в испанския вестник „Ел Периодико“ Гешев заяви, че Спецализираната прокуратура ще прецени дали да бъде образувано досъдебно производство или да се извърши проверка по реда на закона за съдебната власт.

Той подчерта, че до момента не е искана информация от българската прокуратура по случая, известен като „къщата в Барселона“.

Иван Гешев увери, че ще има прокурорска проверка за приватизацията на Пловдивския панаир.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени