Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболната федерация свиква общо събрание на 30 март

Баскетболната федерация свиква общо събрание на 30 март
Снимка: bgbasket

Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел Българска федерация по баскетбол (БФБ) на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно отчетно общо събрание на 30 март 2020 г. от 9.00 часа в град София, хотел "Рамада" София Сити Център, зала "Опал" при следния дневен ред:

1. Отчет на Управителния съвет  за изминалия период от предишното отчетно общо събрание;

2. Отчет на Контролния съвет и постоянните комисии на БФ Баскетбол за изминалия период от предишното отчетно общо събрание;

3. Утвърждаване на Годишен финансов отчет за 2019 г.

4. Други.

При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10.00 часа, на същото място и при същия дневен ред.

Силвия Пеева е новият старши треньор на националния отбор за момичета до 14-годишна възраст, реши Управителният съвет на БФБ. Треньорката на женския Славия и бивш наставник на националния тим за девойки до 18-годишна възраст бе избрана с един глас "против".

УС реши да остави за разглеждане на следващото си заседание предложение от Съдийската комисия за промяна на съдийските и секретарските такси, които да влязат в сила от 01.07.2020 г.

Беше прието и революционно решение, отново свързано със съдийството у нас. УС упълномощи Съдийската комисия да прави екпериментални записи с микрокамери, поставени върху съдийските екипи, по време на избрани мачове от НБЛ. Целта е да се анализира поведението и разговорите между съдиите, както и между съдиите и съответно състезателите и треньорите по време на мача. Дежурният представител на съответния мач трябва да уведомява старши треньорите на двата отбора преди срещата за наличието на камерите.

Управата възложи на Националния съдийски инструктор Орлин Николов да изготви проект за обучение за съдии и секретари на номинирани от всеки БК с отбор във възрастова група до 19 г. минимум двама  състезатели за подрастващи от съответния БК на възраст между 16 и 19 г.

УС разгледа и прие и предложението държавните първенства за сезон 2020/2021 г. при подрастващите да започнат не по-късно от 30 септември 2020 г.

Решено беше и да се създаде комисия за лицензиране на залите, която да лицензира залите, в които се провеждат мачове от първенствата в А групите и шампионатите при подрастващите за сезон 2020/2021 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени