Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо на кафе или пред телефона

Ученици организират благотворителен концерт в полза на недоносени бебета

Заради добрата кауза отменят баскетболен мач в зала "Универсиада"

Снимка: БГНЕС

Ученици, обединени в сдружение „Екип Вдъхновителите”, организират благотворителен концерт в зала "Универсиада" на 29 февруари. Приходите от дарителската входна такса, която е 5 лева, ще бъдат предоставени на фондация "Нашите недоносени деца".

В деня на спектакъла ще бъдат поставени урни, в които ще може да се направи допълнително дарение за подпомагане на дейността на фондацията. За да може да се използва залата за концерта, със съдействието на Тити Папазов е бил отменен баскетболен мач.

Спектакълът е под режисурата на Иван Иванов–Дядо. Ще участват Искрен Тончев–Искрата, професионалните танцьори от Dance Station Bulgaria, Нели Рангелова, Национална школа за атракционни изкуства, фолклорен ансамбъл "Светлина".

Пропуски за вход могат да се получат от Dance Station-НДК и Paradise Center, както и през страницата на събитието във Фейсбук, където е подробно описано всичко.

Част от екипа на вдъхновителите, обединени в сдружение

В „Екип Вдъхновителите” са се обединили 16 младежи на възраст между 14 и 18 години, от 8 до 12 клас.

Всяко добро си заслужава, убедена е Ребека Янева от сдружението, според която помощта за недоносените бебета засега е каузата, която са приели присърце.

Ребека Янева

„Тази кауза е много близка до сърцето ни, тъй като от 16 души екип 9 са недоносени бебчета. Случайности не съществуват. Съдбата ни събра заедно. Стана наша кауза, понеже това е нещо, което много от нас са преживели“, сподели тя в предаването „Нощен хоризонт“.

Аделина Андонова

Никога не сме си представяли, че ще имаме такава голяма зала на разположение. Хората, които застават зад нас и чуват нашата история, има такива, които от вълнение, от емоция даже плачат от щастие“, разказа Аделина Андонова от „Екип Вдъхновителите”.

Датата 29 февруари във високосната 2020 година също е знакова за младите хора. „Не може на четири години да има един ден, в който ние просто да сме като повечето млади хора на кафе или някъде другаде, просто да си стоим на телефоните. Не. Трябва да е нещо специално“, допълва Аделина.

Гледните точки на младите хора за добрите дела чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна