Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобите за неизрядни шофьори обсъдиха на среща между транспортния бранш и зам.-министър Николай Нанков

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се срещна днес с представители на транспортния бранш във връзка със старта на тол системата от 1 март.
Снимка: БГНЕС

Въпросът с глобите за неизрядните шофьори на тежкотоварни камиони, които от 1 март трябва да плащат такси, а не винетки по над 3000 км пътища, е бил обсъждан на среща между транспортния бранш и заместник-министър Николай Нанков.

След като вчера превозвачите получиха гратисен период до 27 март, за да се снабдят с устройства за отчитане, през което време трябва да ползват маршрутни карти, на среща утре ще се уточни въпросът за санкциите:

"Ще бъде решено по какъв начин ще се организира в този гратисен период правоприлагането, контролът и както вие го наричате глобяването, и санкциите, и санкционните механизми. Все пак ние не можем да избягаме от закона. Имаме нормативи", посочи Нанков.

Превозвачите се разграничиха от протестите на малките и средни транспортни фирми днес.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи:

"След вчерашния постигнат резултат, ако някой е недоволен от него, това означава, че той търси някакъв друг интерес, а не интерес в защита на транспортния бранш. Наистина сме крайно изненадани от това. В крайна сметка всеки има право да си протестира и да си носи кръста".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени