Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко нови случаи на коронавирус в Китай, първи заразен в Нидерландия

| обновено на 28.02.20 в 12:11
Снимка: БГНЕС

Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от коронавирус, а 44 души са починали. Така общият брой на заразените достигна 78 824, а смъртните случаи вече са 2788, съобщи Държавният комитет по въпросите на здравеопазването и хигиената на Китай, цитиран от ТАСС. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, отбеляза Ройтерс.

В Южна Корея броят на заразените достигна 2337, след като днес бе обявено за още 571 нови случая, съобщиха здравните власти на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, предаде Франс прес. Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в съседната провинция Северен Кьонсан. Броят на починалите остава непроменен - 13 души.

Пациент в Нидерландия бе диагностициран с новия коронавирус. Това е първият потвърден случай на Ковид-19 в страната, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс. Пациентът е от южния град Тилбург и наскоро е пътувал в Северна Италия.

Междувременно нови пет случая на коронавирус бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на заразените в страната достигна 7. Трима от пациентите са се заразили извън скандинавската страна. Съседна Норвегия съобщи за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

Първи случай на новия коронавирус бе регистриран в Литва.

Носител на вируса е жена, върнала се на 24 февруари от италианския град Верона. Тя е настанена в болница с висока температура и силно изразени симптоми на болестта.

За първи случаи на заболяването съобщиха днес Беларус и Нова Зеландия, предаде Ройтерс.

Германия планира да затвори посолството си в Северна Корея и временно да изтегли персонала му от страната при първа възможност, предаде БТА.

В отговор на кризата с коронавируса властите в Северна Корея прекъснаха всички връзки по суша и въздух с чужбина, дори за дипломати. Всички чужденци в Северна Корея се намират в момента под карантина.

Италианец, който пристигнал в Нигерия тази седмица, е първият заразен с коронавирус в най-многолюдната африканска държава. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна