Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз“ представя: Бен Каплан в София

Снимка: Бен Каплан, личен архив

Представете си… огромна рижа брада и още по-грамаден глас в сюрреалистичен колаж с пиано, китари, банджо, акордеони, кларинети, флейти… Представете си разтърсващи песни за имиграцията, загубата, тъмнината, любовта, секса и борбата на човека с Всевишния и със самия себе си... Песни със стотици хиляди, а в някои конкретни случаи и милиони гледания в Ютюб... и петчленна банда, включваща самия дизайн: Петко ЧерневБен Каплан от Халифакс, провинция Нова Скотия, Канада (вокали, китари, клавишни, банжо и т.н.), Тарин Кауая (мелодика, клавишни, флейта и вокали), Джейми Кроник (барабани), Греъм Скот (клавишни, акордеон) и Крисчън Дейвид (кларинет, саксофон, флейта).

Жанрът е някъде между прозренията и откровенията на Том Уейтс, добрата стара американска фолк музика, клезмер-традициите, пренесени от Източна Европа в Новия свят, и по-мръснишките и нерафинирани форми на джаза. Това е музика, която ви примамва, но и ви предупреждава да не вярвате на непознатите и да се пазите от тях, поддържайки ума си наточен и подръка като брадва в бараката (или направо под леглото).

И всичко това навръх не чак толкова апетитния от гледна точка на клубния живот вторник, 31.03.2020 г., благодарение на любимия ви радиофестивал „Аларма Пънк Джаз“ на БНР.

Специалният откриващ сет е поверен на една изключително подходяща в жанрово отношение група, която добре познавате – Dead Man's Hat (в акустичен дуовариант) – и на която ние от "Аларма" отдавна се възхищаваме, но с която досега все сме се разминавали във времето. Е, моментът дойде! В последния ден на месец март. 

Билети за концерта има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна, но прогресивно свършват, защото капацитетът на малката зала на клуб *Mixtape 5* е едва 150 души. Така че не оставяйте за последния момент!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!