„С тях съм участвала на конкурси и фестивали за детска песен. Паралелно с това съм пяла и в градския хор към читалище „Зора“ в града с диригент Методий Григоров. Учила съм в ПГИ „Проф. Д-р Димитър Табаков“ гр. Сливен и през 2005 завърших с отличие средно-специално образование със специалност „Счетоводна отчетност“, разказва за себе си Кети в предаването "Рано в неделя".
Младата счетоводителка обаче решава да превърне хобито си в професия и така става един от най-добрите сладкари в България. Потомка на народна певица, за музиката в живота си Кети Ангелова споделя:
„Докато бях ученичка в гимназията продължих да се занимавам с пеене и няколко години бях възпитаничка на Елена Пеева. С нея съм участвала в конкурси в гр. Стара Загора, „Цветен камертон“ в гр. Сливен и „Сезони“ в гр. Бургас.
"През 2005 г. година бях приета като студентка в Икономическия университет във Варна със специалност „Счетоводство и контрол“ и паралелно с това работех по специалността си. През 2011 г. Завърших магистратура по Финансов мениджмънт в гр. Свищов и същата година се преместих да живея в гр. София. През 2014 г. родих дъщеря си Тали и покрай грижите за детето, като много други млади майки, започнах да мисля за друга кариерна реализация. И така, след 10 години професионален опит като счетоводител (оперативен, старши и главен), реших да се отдам на сладкарската си страст“.
Кети Ангелова е създател и автор на кулинарния блог „Аз, чревоугодникът“. Покрай воденето на блога, готвенето за семейството и изработването на торти за най-близките осъзнава, че мястото й вече не е зад компютъра и около папките с документи.
„През есента на 2017 г. направих първата сериозна крачка в посока професионално развитие в сладкарството. Започнах обучение по програма на МОН за придобиване на втора професия, а именно - сладкар и пекар. Изкарах интензивен 3-месечен курс и след успешно положени изпити се сдобих с диплома", спомня си Кети някои от стъпките си в новото професионално поприще.
"Това не беше достатъчно за моето „любопитство“ и през декември същата година посетих курс на Жоаким Прат в Москва. Темата беше „Модерни френски еклери“. Последва второ пътуване до Москва през септември 2018 за курс при Жорди Бордас и неговата B-concept в сладкарството. Февруари 2019, Букурещ и Даниел Алварез с неговият Artisan Baking мастър клас. Декември 2019, Карим Борджи в гр. София."
По захарните и вафлени декорации ме запали българката Петя Шмарова, признава Кети Ангелова.
"Тя е и първата и единствена за момента българка с книга за направата на цветя от вафлена хартия. От нея съм се учила да правя декорации за торти с вафлена хартия, роял айсинг и захарно тесто. За първи път се срещнахме през 2016 г. когато тя ме научи да правя реалистични вафлени цветя. През 2017 година се учихме на декорации с роял айсинг и нетоксична глина. Същата година посетих и курс на англичанина Алън Дън (захарни цветя в Бирмингам, Великобритания) и на малайзиеца Келвин Чуа. През октомври 2019 г. след близо година търсене на помещение, ремонти, разрешителни и много подготовка отворих сладкарницата си в София."
Цялото интервю с Кети Ангелова чуйте в звуковия файл.