Млад инвалид с множество диагнози прави изкуство от цветни гуми

Агнеса Трайкова и Николай Дерменджиев от Елин Пелин се обичат като брат и сестра. Преминали са през много изпитания, защото Николай е с множество тежки диагнози, но не спират да вярват, че предстоят и по-добри дни.  Преди години майката на..

публикувано на 04.12.19 в 16:06
Книжно издание, посветено на 150-та годишнина от основаването на Женското благотворително дружество

Габровското женско дружество отбелязва 150-годишнината си

Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ в Габрово е създадено преди 150 години. Дейността на организацията е свързана с усилието на представителките на слабия пол да застанат редом с мъжете и да съдействат за издигане на общественото..

публикувано на 03.12.19 в 09:48
Павлина Николова

Павлина Николова написа учебник-приказка за есенциите на д-р Бах

Учебник – приказка ни въвежда в света на цветните есенции на д-р Бах. Това се случва в книгата на Павлина Николова "Захир и 38-те ключа". Авторката е сугестопедагог и сертифициран терапевт с есенциите от цветя на д-р Едуард Бах. Тя е..

публикувано на 03.12.19 в 08:55
Иван Цанков

Българите в Аржентина вече ще имат и телевизионно предаване

Иван Цанков и съпругата му Аксиния Иванова са основатели на Българското дружество в Аржентина. Първоначално двамата създават сайт за българските обичаи и традиции, който бързо набира популярност сред диаспората ни, а по-късно правят и онлайн радиото..

публикувано на 02.12.19 в 14:52

Десет Dubioza (и не само) заповеди

Часове преди да избухнат в столичната зала „Арена Армеец“, „Изотопия“ ви среща с момчетата от „Дубиоза Колектив“ в естествената им среда – по време на изпълнение, сред фенове, които знаят текстовете им наизуст, и други, които са се оказали на..

публикувано на 29.11.19 в 15:01

Изложба атакува митовете за ХИВ позитивните

ХИВ позитивните хора в България не се приемат добре в обществото и на повечето от тях им се налага да крият за състоянието си. Причината за това са нежеланието на мнозина да общуват и да работят с носители на вируса ХИВ, поради страха им да не бъдат..

публикувано на 29.11.19 в 12:40

Изложба представя архивното наследство на България и Румъния от Руско-турската война

Документалната изложба „Румънци и българи във войната от 1877-1878 г.” гостува във Велико Търново. Постерите в експозицията включват редки снимки и документи, карти, писма, вестници от архивното наследство на България и Румъния, отразяващи събитията от..

публикувано на 29.11.19 в 09:40
Началното училище „Цани Гинчев“ в Лясковец

Как училище в Лясковец приобщава деца със специални образователни потребности

Началното училище „Цани Гинчев“ в Лясковец е домакин на двудневен национален форум за приобщаващото образование. Педагози, родители, представители на Тракийския университет в Стара Загора, на Института за изследване на интелектуалната недостатъчност, на..

публикувано на 28.11.19 в 09:37
„Принцът на морето и принцът на земята“

Приказната философия на японския театър на пловдивска сцена

Елена Панайотова поставя на сцената на Държавния куклен театър в Пловдив „Принцът на морето и принцът на земята“. Спектакълът е част от програмата Пловдив - Европейска столица на културата 2019. В основата на пиесата, която се играе от април, са..

публикувано на 26.11.19 в 16:30

Тодор Червенков издава онлайн вестник на стар правопис

"Български осведомител" е онлайн издание със стар български правопис, което има своя Фейсбук страница .  Преподавателят по съвременна литература Тодор Червенков издава онлайн вестника. Изданието третира модерни теми и използва актуален език, но работи..

публикувано на 26.11.19 в 12:25