Едно от любимите места за децата на Плевен е зоопаркът в “Кайлъка“

Зоопаркът в “Кайлъка“ е уникален за България. Разположен е в защитена местност, а жилища на животните, например тези на мечките, са естествени пещери.  Плевенският зоопарк е единственият у нас, който е разположен в защитена територия -..

публикувано на 12.08.20 в 13:13
Александра Кръстянина с родителите си и брат й

Родителите на 4-годишната Александра събират средства за лечение в САЩ

У нас има много деца с тежки заболявания, на които българското здравеопазване не може да помогне, затова се налага те да търсят лечение в чужбина.  4-годишната Александра Кръстянина от Варна е такова дете. Тя е родена с рядката аномалия фибуларна..

публикувано на 10.08.20 в 15:12

В Исландия с велосипед

Крум Крумов потегля отново на пътешествие с велосипед до Исландия,  след като вече описа в книгата си  "Около Исландия за 14 дни"  свои минали преживявания в северната страна.  Пътешествието до Исландия  е предизвикателство за Крум. " Исландия..

публикувано на 10.08.20 в 14:22
Аглика Трифонова

Аглика Трифонова: Не искам да виждам как хора пропиляват 10-15 години от живота си

В Плевен започна младежки проект срещу хазартната зависимост, финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта с над 19 000 лева.   Ангажирани са над 200 момичета и момчета от областта, които през учебната година  са настанени в..

публикувано на 10.08.20 в 13:43
Светлозар Захариев

Светлозар Захариев създаде фитнес за хора с увреждания в Русе

В Русе вече има фитнес зала, която е предназначена за хора с увреждания. Уредите са специални - според специалните потребности на хората, за които движението е равносилно на живот. Всичко това за тях е абсолютно безплатно. Идеята е на ММА-боеца..

публикувано на 10.08.20 в 13:18
Деца на летен лагер в село Макоцево

Макоцево - на лагер без телефони, близо до природата

В село Макоцево, Община Горна Малина, всяко лято деца се събират без телефони и се грижат за животните. Деца от София, които се включиха в летен лагер, за 6 дни се научиха да яздят кон, да играят ръченица и право хоро.   "Животът в..

публикувано на 09.08.20 в 18:27

Песни, създадени от студенти през 80-те години, се изпълняват и до днес

В края на 80-те и началото на 90-те години група от студенти във Великотърновския университет, "екипирани" с добри стихотворения и китари, се радват на изключителна популярност. Всички те са от специалност "Българска филология". Поетите с..

публикувано на 09.08.20 в 17:42
Светльо Витков, Ерол Ибрахимов /от ляво на дясно/

Ерол Ибрахимов: Социалните мрежи се превърнаха в кръжоци по интереси

Музикантът Ерол Ибрахимов от група "Уикеда" подкрепя протестиращите, които настояват правителството на Бойко Борисов и главният прокурор да подадат оставка. Ерол Ибрахимов участва в протестите от последния месец.  „И ги подкрепям, и когато..

публикувано на 09.08.20 в 16:44
Ивайло Атанасов

Ултрабегачът философ Ивайло Атанасов - за бягането, коронавируса и протестите

Ивайло Атанасов е победител в тазгодишното издание на планинския ултрамаратон "Витоша 100“, известен като Обиколката на Витоша . Състезанието се проведе на 25 и 26 юли, а Ивайло го спечели за втори път .  Освен бегач, той е журналист, философ и бивш..

публикувано на 09.08.20 в 12:27
Соня Аршавир

Соня Аршавир пали огъня на вярата в Ямбол

В рубриката "Горещи сърца" ви представяме Соня Аршавир. Тя е преподавател по пиано и радетел за християнската вяра. След 18 години дарителката от Ямбол  вижда построена църквата, за която е мечтала винаги. Как и защо една жена от Ямбол решава да..

публикувано на 09.08.20 в 07:00