Изабела Шопова

Изабела Шопова направи пътуване с екстремни преживявания до Южна Америка

"Пътуването беше от Сантяго в Чили до Колумбия, по гръбната на западната страна на Южна Америка. Бяхме си купили билети от Богота - столицата на Колумбия", каза за БНР Изабела Шопова. Новата ѝ книга е "Подир сянката на кондора". Тя е направила двумесечно..

публикувано на 12.08.22 в 19:02

Нощем със сънливците, светулките и вампирите

Що за тайни крият явните и скрити музейни експонати? Как дори костица от отдавна изчезнал вид може да ни разкаже неочаквани истории ? Кога шегите в компания на изследователи могат да привлекат световното внимание към изключително рядък бозайник? Има..

публикувано на 11.08.22 в 16:06
Елмира Джума

Елмира Джума решила да учи журналистика, когато е била в 10 клас

"Винаги каня хора, които са ми интересни на мен и които вярвам, че ще бъдат интересни за аудиторията", каза за БНР Елмира Джума - водещ на "Късното шоу" по Радио София.  Тя е завършила журналистика. След това е завършила магистратура "Психология" и..

публикувано на 08.08.22 в 21:15

Медици и майки очертаха ползите от кърменето

В Плевен се проведе ежегодната глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето с различни прояви. Медици от Клиниката по акушерство и гинекология към Университетската болница „Д-р Георги Странски“ организираха широка кампания и..

публикувано на 08.08.22 в 16:56
Ученици от Националното училище по изкуствата

Ученици от Националното училище по изкуствата в Плевен участваха във фестивал в Полша

Ансамбълът от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен представи България в международен фолклорен фестивал в Полша. В него участват деца от 7 до 14 години. "Чувствах се много горд, че съм отишъл там и че съм показал инструмента..

публикувано на 07.08.22 в 19:11
Димитър, Мариана, София и Анна

Димитър и Марияна Митеви възпитават трите си дъщери на духовни ценности

"Богородица е символ на най-важното, към което човек може да се стреми - това е светостта. В храма аз съм църковен певец от четири години и имах удоволствието и честта да запишем този диск по повод 100-годишнината от първата копка на храма, който е плод..

публикувано на 07.08.22 в 17:32
Димитър Христов, Анна Багряна, Кремена Кунева, Елисавета Шапкарева

Клубът за култура „Оранта“ ще помага на украинските жени, които живеят в България

Новооткритият клуб за култура „Оранта“ към Интеграционния център „За Доброто“ ще помага на украинските жени, които търсят убежище в София чрез организиране на арт-работилници, посещения на музеи и изложби. Предвижда се осигуряване на подкрепа от..

публикувано на 07.08.22 в 15:27
Асен Митрев

В село Каменица, община Струмяни са останали едва 80 възрастни жители

Църквата в село Каменица, община Струмяни е изградена през 2009 година с помощта на местното население. "Селото е с малко население - 80 жители", каза за БНР кметът Асен Митрев. По думите му от 3-4 месеца са изградени жилища за хора с психични..

публикувано на 07.08.22 в 13:20

"Кавал Парк", или как американец от руски произход се влюби в българския фолклор

Колко силно може да те плени българския фолклор и неговите ритми? Толкова, че да останеш в една непозната дотогава за теб среда, управлявана от непонятна за теб система. Но сърцето ти да говори и да те тегли към тази земя и нейната музика...

публикувано на 06.08.22 в 14:55
Доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Хирошима

На 6 август 1945 г. от бомбо-люковете на самолет модел B-29 с името „Енола Гей“ към град Хирошима в Япония полита атомната бомба, наречена галено „Малчугана“. Тя се взривява над града, като в момента на експлозията загиват 66 хиляди души. Други..

публикувано на 06.08.22 в 13:40