Любомир Филипов, Мария Ангелов, Михаела Иванова и Давид Тодоров

Авторите от матурите - в кратки филми на ученичката Михаела Иванова

Екип от млади ентусиасти се е захванал с амбициозната задача да направи кратки филми, посветени на авторите от матурата. Проектите тепърва се развиват, а първият филм вече провокира интереса на онлайн аудиторията.  Режисьор на проекта е Михаела..

публикувано на 20.02.20 в 13:51
В УМБАЛ

Да се родиш на 20.02.2020

Днешната дата - 20.02.2020 година за някои семейства ще е изписана със златни цифри в семейната история. Днес те ще станат родители и това се знае предварително, тъй като са имали възможност за избор. Веднъж направили го, те се надяват на добър шанс..

публикувано на 20.02.20 в 09:35
Хора от цял свят намират утеха за разбитите си сърца в музея

Емоции до дупка – в Музея на разбитите връзки в Загреб

Може ли играчка зайче да бъде в основата на цял музей, при това първия частен в хърватската столица Загреб? Естествено, че да. Музеят на разбитите връзки показва предметите, с които преживяваме всякакви раздели – от тези с любим човек до..

публикувано на 19.02.20 в 20:51
Ахмед Горелски и Николай Попов

Свещеник и имам в Белица знаят формулата на толерантността, дават пример

За да проповядваш доброта, обич и вяра, трябва да ги носиш в себе си – за това са единомишленици свещеникът Николай Попов и имамът Ахмед Горелски, духовни братя, които празнуват заедно всички празници в планинската община Белица. В изостреното ни..

публикувано на 18.02.20 в 12:52

Димитър Иванов – Капитана: Успявам да открия смешното във всяка ситуация

Първо комедийно вентрологично шоу печели все повече почитатели. "БЕШЕ МИ 100ЛИЧНО" се играе на сцената на Нов театър - НДК.  Вентрологът е човек, който може да говори, без да мърда челюстта и устните си, а Б ай Тъньо като главно действащо лице..

публикувано на 18.02.20 в 12:05

Бързи срещи: Усещане за 6 минути или кой помага на Купидон

10 мъже и 10 жени на близка възраст. Една зала. Бели квадратни маси с по два стола. Не, това не е състезание по „Не се сърди човече“ или „Скрабъл“. Намирате се на Бързи срещи. Регламентът е прост. Всеки разполага с по 6 минути, за да разговаря с..

публикувано на 17.02.20 в 17:58
В Музея на провала има всевъзможни издънки

Музеят на провала: От „Титаник” до водката на Тръмп

Големи компании сменят изпитани с десетилетия рецепти уж, за да угодят на клиентите. Други правят иновативни, но твърде скъпи продукти. Причините за провал са твърде различни, но едно ясно – трябва да го преглътнеш, да се поучиш от него и да..

публикувано на 17.02.20 в 15:15
Николай Милчев

Николай Милчев за писането като лечение и болестта на познанието

На 24 февруари в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ поетът Николай Милчев ще представи първата си книга в проза -    „Ябълковият човек“ "Страховете ни превръщат в обратното на виното - ако виното ни отпуска и облагородява,..

публикувано на 17.02.20 в 12:29

Георги Стоянов: Човешкият фактор при катастрофите е водещ

Плевенският журналист Георги Стоянов е автор на книга с истории на хора, засегнати от войната по пътищата – близки на загинали, на ранени, пострадали, очевидци, пътни полицаи. Озаглавил я е "Останете живи", защото се надява повече хора да прочетат и..

публикувано на 17.02.20 в 08:26

Как вижда България една ливанка, завършила медицина у нас

Над хиляда са ливанците, завършили български университети. Лекарите с български дипломи са над 500. Сред тях е доктор Амал Амро, с която разговаря Мира Стефанова. „Искам да ви уверя, че който пие от българската вода, тя вече е в кръвта му и няма..

публикувано на 15.02.20 в 13:26