Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Радев: Остава въпросът за евентуален политически натиск над БНР

Снимка: Ани Петрова, БНР

В днешния доклад за спирането на сигнала на програма „Хоризонт“ на 13 септември не се съдържат отговори, които не бяха вече известни на обществото, заяви пред БНР Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти.

„Новина няма. Това, което трябва да се отбележи, е наистина посочването на факта, че генералният директор носи обективна отговорност за непрекъснатостта на излъчването на радиото, но това вече беше потвърдено и от решението на Съвета за електронни медии да отстрани Светослав Костов от поста генерален директор след този случай“, посочи Радев в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Той изтъкна, че „отговорността е била поета на най-високо ниво и не са минали опитите да се прехвърли на техническия директор, на чистачката, на някой клошар“.

„Това, което комисията не успя да установи и обществото не знае в момента, е въпросът за политическия натиск, който се твърди, че е оказан върху г-н Костов, за който той отрича“, коментира Иван Радев.

Според него комисията е помогнала да се изясни въпросът за отговорността на генералния директор: „Но с работата си тя не допринесе особено за изясняването на казуса, защото това, което интересува всички, е дали е имало политически натиск“.

„Може би изслушване на настоящия главен прокурор по темата в парламента би донесло отговори, от които има нужда“, каза Иван Радев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна