Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС: 7 милиона лева допълнително за училищата

Снимка: Росица Стайкова

Седем милиона лева допълнително ще бъдат осигурени за училища, реши кабинетът в първото си неприсъствено заседание. Това е за допълване на преходен остатък от миналата година. Решението е взето на първото видеоконферентно заседание на кабинета, проведено по този начин заради ограниченията, въведени с цел превенция от Ковид-19.

Допълнителните средства целят да допълнят сумата от 26 милиона лева, които има като преходен остатък от миналата бюджетна година, уточняват от кабинета. 

Останалите 19 милиона лева за училищата са остатък, който все още не е постъпил по сметките, става ясно още от съобщението. 

В началото на заседанието, открито от премиера Бойко Борисов в кабинета му с таблет на бюрото, се гласуват промени в правилника за заседания.

"Това е, за  да можем и така да провеждаме заседанията, за да избегнем движението на министрите и техните екипи до Министерски съвет и обратно".

На заседанието кабинетът отпусна 20 милиона лева за ДДС за общини, които имат одобрени проекти от държавен фонд "Земеделие". 

Взети са решения и за концесионни договори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна