Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство срещу беглеца от „Пирогов“

Столичната болница „Пирогов“
Снимка: Георги Нейков, БНР

Прокуратурата съобщи, че се води досъдебно производство срещу мъж с положителен резултат от изследване за коронавирус, който е избягал от „Пирогов“, и по-късно е бил задържан в нетрезво състояние в района на столичната Централна гара и върнат в болницата, където понастоящем е настанен в изолатор.

Прокуратурата припомня, че с влезли в сила на 14 март законодателни промени наказанието за нарушаване на мерки срещу разпространяването на заразна болест, извършено по време на пандемия и извънредно положение е до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 15 000 лева при причиняване на смъртни случаи.

Мъжът е с адресна регистрация от Кюстендил и се предполага, че е бездомник, съобщи кметът Петър Паунов:

„52-годишният човек, който е бил намерен на Централна гара, избягал от „Пирогов“ е от Кюстендил. Нямаме данни, все още не знаем кой е човекът и дали изобщо е пребивавал в Кюстендил или само е родом от Кюстендил. По лична карта не знаем дали е пребивавал в района. Така, че моля ви, да бъдем изключително внимателни“.

От областната дирекция на полицията в Кюстендил коментираха, че случаят изцяло е поет от СДВР, уточни шефът ѝ, старши комисар Илиян Стамболийски.

Председателят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски съобщи, че втората проба на пациента от „Пирогов“ още не е готова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени