Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал предлага сделка на Арсенал за Обамеянг

Пиел.Емерик Обамеянг не крие, че иска да напусне Арсенал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Реал (Мадрид) планира да се опита да привлече голмайстора на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг през лятото, съобщава испанското издание "Диарио Мадридиста".

Според информацията 30-годишният Обамеянг е недоволен от невъзможността на "артилеристите" да се борят за трофеи и иска да напусне клуба това лято, което предизвиква интереса на редица водещи европейски отбори.

Договорът на габонеца с лондончани изтича след малко повече от година и босовете на клуба предпочитат да го продадат сега, отколкото да го изгубят без пари следващото лято. От Реал виждат в нападателя идеалният заместник на неуспелия да се наложи на "Сантяго Бернабеу" Лука Йович, но не са готови да платят исканите 50 милиона паунда. 

Шефовете на Кралския клуб ще предложат на Арсенал да задържат Дани Себайос и да доплатят определена сума, за да вземат Обамеянг. 23-годишният Себайос е собственост на Реал, но прекара този сезон под наем при "артилеристите", макар „е до момента да е изиграл едва в десет мача във Висшата лига.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна