Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Ловеч стартира координационен механизъм на доброволческата мрежа

Сградата на Община Ловеч
Снимка: БТА

В Ловеч от днес стартира координационният механизъм за развитие на доброволческа мрежа към Общината в условия на извънредно положение. Доброволците ще оказват подкрепа на населението от рискови групи за предотвратяване разпространението на Covid-19.

Доброволческата мрежа се развива в сътрудничество с неправителствени организации, домашния социален патронаж, Областния съвет на Българския червен кръст и Общината.

Доброволци се набират от всички партньори, както и от кметовете и кметските наместници на малките населени места. 

Въвежда се регистър, в който се вписват данните на лицата. Списък на кандидат-доброволците се предава в община Ловеч за проверка и контрол. Одобрените ще бъдат обучени дистанционно.

Всички доброволци се застраховат за сметка на партньора и се легитимират със служебни карти. Доброволците ще осигуряват храна, лекарства и стоки от първа необходимост на нуждаещите се, заявили необходимост от подкрепа.

„Ротари клуб“ – Ловеч осигурява безплатно храна и вода на патрулиращите служители на МВР и АПИ на контролно-пропускателни пунктове в покрайнините на града.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от