Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето медици в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лева бонус

Снимка: Ани Петрова, БНР

Основната част от медиците в Центъра за спешна помощ в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лева бонус за медицинския персонал, тъй като според указанията на здравното министерство право на това имат само екипите, които пряко са контактували с пациент с доказан коронавирус. 

Спешните екипи не могат да докажат дали са имали пряка среща с Covid-19, още повече, че и самите лекари от Центъра за спешна помощ не са подложени на тест до момента.

От началото на обявеното извънредно положение спешните центрове в страната са едни от най-натоварените звена в системата. Посещенията на адреси са се увеличили в пъти, тъй като това са хора под карантина, казва доктор Благовеста Стоянова:

"В момента на прегледа не е ясно дали пациентът е положителен или не. Ние не разполагаме с тестове, с които да докажем. По този начин се елиминират по-голямата част, защото в областта има само седем човека доказани".

Така от 250 души персонал в спешната помощ в Пазарджишка област по хиляда лева ще вземат едва 20 души медицински работници.

"Много е обидно да се говори по медиите как всички, които са на първа линия, ще получат тези бонуси и в един момент се оказва, че ние не сме на първа линия".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!