Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Белоградчик спира работа заради липса на лекари, но не е закрита

Общинският съвет в Белоградчик не е вземал решение за закриване на местната болница, но реално тя вече не функционира

Снимка: Радио ВИДИН

Болницата в Белоградчик спира работа заради липса на лекари, съобщиха от общинския съвет. Като официална причина за скорошното напускане на медици се посочват неполучени заплати.

Част от лекарите в общинската болница Белоградчик са подали молби за напускане. По този начин лечебното заведение е пред риск да бъде закрито. "Това е една голяма грешка, която стана. Болницата официално не е закрита", съобщи Боян Минков, председател на Общинския съвет в Белоградчик: 

"Първо, болницата не е закрита. Нямаме такова решение на Общинския съвет. Официално не е закрита, но реално не функционира от петък. 4-ма лекари, които бяха определени да влязат в екипите за лекуване евентуално на болни от коронавирус, отказаха влязат в тези екипи и подадоха молби за напускане. Подавайки тези молби, вече болницата спира да функционира, защото имаме недостиг на лекари."

Във вторник или сряда ще бъде свикано заседание на Общинския съвет в Белоградчик, на което ще се обсъдят варианти за спасяване на общинската болница в града, допълни Боян Минков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна