Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгений Димитров: Училището трябва да е приятелска среда, децата да не се притесняват, ако бъркат

Евгений Димитров
Снимка: Личен архив

Независимо от формата, в която протичат учебните занятия – по стандартния начин в сградата на училището или онлайн, в часовете на преподавателя по немски и английски език Евгений Димитров няма отсъстващи и всички бързат да не изпуснат урока. Защото това не са просто уроци, а начин на общуване с широк поглед към света, ценностите и развитието на младите хора като личности.

В момента Евгений Димитров е учител по немски език в 19-о СУ „Елин Пелин“ и учител по английски в пространство за учене „Пътеки“. Завършил е немската гимназия в София и „Политически науки“ в Берлинския свободен университет, а след това избира да се върне обратно в България.

Кариерата му на учител започва в гимназията в Пирдоп по програмата „Заедно в час“, където две години преподава немски и английски, а след това избира да остане в професията. 

„За мен е важно всеки ученик да се чувства сигурно и комфортно в час, да има приятелска среда, никой да не се притеснява, ако сбърка, да споделяме, да решаваме проблеми. В същото време – да има ред, а освен предметното знание, да се учим да бъдем по-добри хора. Да придобиваме и допълнителни умения, които са утвърдени от добрите практики по света“, сподели пред Радио София учителят.

Той наблегна колко са важни и връзките между преподавател и ученици, както и с родителите – в извънкласно време.

 Чуйте разговора с Евгений Димитров за личната му философия за живота и образованието като част от него и иновативният му и вдъхновяващ подход на работа в часовете по немски език.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна