Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бундеслигата може да бъде подновена на 9 май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германски футболни ръководители виждат датата 9 май като напълно реален момент за подновяване на Бундеслигата, ако властите дадат разрешение за това, пише вестник "Билд".

В статията се посочва, че ръководителите на Германския футболен съюз (ГФС) са приели датата 9 май за подновяване на мачовете за доста по-реална и вероятна, отколкото идеята това да стане седмица по-рано на 2 май.

По принцип планираната видеоконференция беше за плановете относно Трета лига, но участник е издал, че е била включена темата за Първа и Втора Бундеслига. Това е станало след като са били предоставени и плановете на Професионалната лига на страната.

Говорителят обаче заяви, че въпросните разговори на този етап "са само бизнес игри, които зависят от много външни фактори". Както е известно, отборите в Германия в момента тренират на групи, като единствено регионалното правителство на Бремен не е позволила на тамошния клуб Вердер да започне работа.

Германският футбол е спрян от средата на март заради пандемията на коронавирус и са наложени строги правителствени ограничения, поне до 30 април. Клубовете и служителите се надяват да възобновят работата си през май, за да завършат сезона до края на юни, което би минимизирало загубите.

Мачовете трябва да се играят при затворени врати, но рестартирането изисква разрешение от германските здравни и държавни органи. В момента правителствените ограничения се прилагат до 19 април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени