Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забравете този случай

кадър от филма "Забравете този случай"
Снимка: БНТ
Да намериш подкова - ще ти донесе ли късмет? Ако я хвърлиш зад гърба си? Или само може да счупиш някой прозорец. О, забравете! Да, днес ще ви предтавя филма "Забравете този случай", излязал на екран през 1985-та година.

Приятен, полезен и носещ настроение е разговорът по програма "Хоризонт" и тогава, както и днес. "Край на миналото и напред към бъдещето" си казва младият следовател Андреев, който току що е пристигнал в малкия град, за да замести другаря Петров.

Следователският нюх не дава мира на младия Андреев, който твърдо е решил да разнищи случая и да разбере защо е прекратено делото. Андреев се вижда с колегата си Стефан Петров, който е избрал да се занимава с дърводелство. Архиварката Новакова подсказва на младия следовател да разпита аптекаря Иванов.

Нови показания, нови улики ще открие Андреев. Следователят Петров, разбира се, ще му окаже помощ. И ще му разкрие, че той лично е уведомил за разследването си кмета, защото му е бил приятел.

Да, забравете този случай. Филмът е дебютен за режисьора  Красимир Спасов. Сниман е по сценарий на Георги Данаилов, като в основата му е неговата пиеса - “Есента на един следовател”. Музиката е дело на Кирил Дончев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна