Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 800 хил. лева в дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19”

Даниел Киряков
Снимка: Ани Петрова

Българският дарителски форум, фондация „Америка за България“, посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България обединиха усилия за създаването на дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19” за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Целта е да се предостави финансова подкрепа за най-уязвимите групи, засегнати от кризата. Фондът вече разполага с над 800 хил. лева.

В предаването "Нещо повече" Даниел Киряков от Американската търговска камара в България коментира, че това е не само щедра, но и навременна помощ. 

Той уточни, че много хора са пренасочили усилията си към обща подкрепа за справяне с кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса.

Киряков изрази очакване в близките седмици средствата във фонда да надхвърлят 1 милион лева и обясни, че правилата как да се кандидатства за подпомагане са изключително улеснени. могат да бъдат намерени на специално разработения сайт за инициативата, като оценката ще бъде направена по уточнени критерии от обединените във фонда организации. 

Във фокуса са здравни заведения и социално уязвими групи, уточни той.

Интервю на Диана Янкулова с Даниел Киряков в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна