Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия сезонът ще бъде доигран, ако правителството разреши

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На заседанието на съвета на лигата на италианската Серия "А" официално бе взето решение да се доиграе останалата част от сезона, прекъснат заради пандемията от коронавирус.

"Заседанието на съвета единодушно потвърди своето намерение да се доиграе сезон 2019/2020, ако правителството на Италия позволи това да се направи, в пълно съответствие с правилата, касаещи здравето и безопасността на всички участници. Възобновяването на така наречената фаза 2 ще стане в съответствие с указанията на ФИФА и УЕФА, решенията на Италианската футболна федерация, както и в съответствие с медицинските протоколи по защита на футболистите и всички работници", пише в заявлението, публикувано на официалния сайт на Серия "А". Почти сигурно мачовете ще бъдат без публика.

В Серия "А" отборите са изиграли по 25-26 мача от 38 планирани кръга. Лидер е Ювентус с 63 точки, следван от Лацио с 62 и Интер Милано с 54. Турнирът за Купата на Италия също бе прекратен в полуфиналната фаза.

Италия е третата най-засегната страна от коронавирусната инфекция в света след САЩ и Испания. Заразени са 181 500 човека, смъртните случаи са над 24 000, оздравели са повече от 48 000.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна