Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Hямa oгнищe нa зapaзa в шивaшĸa фиpмa в Kюcтeндил, твърди местната власт

Снимка: Община Кюстендил


След като от Националния оперативен щаб преди дни съобщиха, че има огнище на зараза в шивашки цех в Кюстендил, местната управа опроверга информацията. 20 са заразените с Covid-19 в Кюстендил, починали са 4. Според областния управител Виктор Янев статистиката за заразените с коронавирус в община Кюстендил и област Кюстендил не показва висока заболеваемост. 

"Огнище в шивашка фирма до момента, за момента на територията на град Кюстендил, община Кюстендил и на област Кюстендил - нямаме такава информация и не разполагаме с такава информация", подчерта Виктор Янев.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов призова за спазване на социалната изолация.

"Самият факт, че вече Кюстендил е включен сред водещите в статистиката, която дава сутрин щабът, е достатъчен повод за тревога. Няма място за каквото и да било успокоение,  затова много ви моля, стойте си вкъщи", призова Петър Паунов. 

Кметът на село Лиляч Райна Петрова се самоизолира, след като помогна на пълен сирак от селото, който е с положителна проба за коронавирус и е настанен в кюстендилската болница.

"Аз съм се самоизолирала, защото имаше други обстоятелства, които ме накараха да го направя. Впрочем в същото семейство имаше и смъртен случай. И аз се опитвам като служебно лице да помогна, защото в този момент има коронавирус. Да, има всички обстоятелства други, но има и едно нещо, което е наречено човещина", каза Райна Петрова.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна