Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлозар Желев

"Бавното" живеене е въпрос на хармония и баланс

Светлозар Желев
Снимка: БГНЕС

Много е странно времето, в което живеем. Много болезнено го преживяваме всички ние. Животът понякога ни поднася много странни и тъжни неща, но ние сме длъжни да ги преодоляваме и да не ги задълбочаваме, коментира пред Радио София Светлозар Желев, чиято книга “За бавното живеене и насладата от живота" излезе тези дни.

“Бавното“ е въпрос на лично усещане. То е по-скоро хармония и баланс, които носим вътре в нас. Всеки си има своята лична скорост и когато човек се чувства в хармония с нея, той е добре. В извънредната ситуация сега много хора са извадени извън релсите на собствената им скорост. И това носи много негативи за психиката, а оттам и физически," изтъкна авторът.

Светлозар Желев обаче отбеляза и добрата страна на задържането ни вкъщи, тъй като домът е източник на сигурност и спокойствие в обкръжението на най-близките хора. Нещо повече - всеки човек може да се чувства у дома на различни места. Затова и трябва да търсим дома първо в себе си, за да може всеки човек и хората около него да се чувстват по-най-добрия начин. 

Сборникът “За бавното живеене и насладата от живота” дава различни гледни точки за качеството на живота, като събира много мнения на личности, които могат да дадат интересен подход към бавното живеене и вътрешната хармония. Разлиствайки страниците му можем да открием не само интервюта и разговори, но и разкази, поезия, есета и очерци. 

Още за бавното живеене и усещането за дом - чуйте в интервюто на Лили Големинова със Светлозар Желев. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени