Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смехът засилва имунитета ни

Снимка: Pixabay
Това, от което се нуждаем, по време на продължителната изолация е смях, коментира психотерапевтът Детелина Стаменова. Излязоха редица изследвания, които потвърждават твърдението, че хуморът може да помогне в борбата с депресията.

Психотерапевтът допълва, че когато се смеем, в тялото ни настъпва изменение на хормоналните нива. Това успокоява автономната ни нервна система и води до по-добър имунитет.

“Хуморът е специфична потребност на психиката ни да се справи с трудните моменти, защото е една зряла психична защита. Това обяснява защо по-интелигентните хора разказват по-хубави шеги, защото хуморът идва тогава, когато човек е събрал много знание и е готов да влезе в дълбочина”, казва Детелина Стаменова.

Смята се, че децата още от много малки се опитват да се шегуват, защото това е начинът им за социализиране.


Комедийният актьор Ники Станоев бори лошото настроение с нов сериал – „В изолация“. Той е заснет в домашни условията, напълно по правилата и изискванията на изолацията, без героите да се срещат помежду си. В събота, в неговия ютуб канал, излиза първият епизод.

Според Ники, хуморът е най-доброто лекарство срещу депресията в момента.
„Шегите с генерала и тези за начина ни на живот по време на изолация остават фаворити в социалните мрежи“, казва актьорът.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени