Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носител на купата с ЦСКА за Covid-19 в Индонезия

Самир Аяс (вляво) пази добри спомени от престоя си в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Българският полузащитник Самир Аясс, който спечели Купата на България с ЦСКА през 2016 година, в момента е част от индонезийския Персираджа. 29-годишният халф е юноша червените, но е играл още в Любимец, Берое, Дунав (Русе).
От 2017 г. е национал на Ливан. Бащата на Самир е ливанец, а майка му е българка. Футболистът игра с голям успех в родината на баща си, където с екипа на Ал-Ахед спечели по два пъти шампионската титла, Купата на Ливан и Суперкупата на страната. Аясс играе в първенството на Индонезия.

"Много бързо стана всичко с идването ми в Индонезия. Обади ми се мениджър, видях условията и се съгласих. Имам договор до края на декември. Тук е доста топло и влажно. Нужно е време за адаптация, но после е лесно. Нивото е добро за Азия. Има голяма фенска маса. Има добри чужденци - бразилци, футболисти от Европа, които вдигат нивото на футбола в Индонезия. И от местните има добри футболисти. Сега всички чакаме какво решение ще се вземе за първенството. Никой още не е наясно. От федерацията трябва да излезе с официална информация. В Ливан има доста добри футболисти. Бях заедно в един отбор с Мартин Тошев, който е най-добър в Ливан. Следя какво се случва в България и зная, че първенството по футбол също е спряно. Няма паника в Индонезия, както е в Европа. Кара се по-свободно. Аз сега съм в Бали. Можеш да излизаш навън, плажовете бяха затворени. Индонезия е голяма държава с население от над 260 милиона", каза Самир Аясс. Чуйте още от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени