Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин е капитан на футболен отбор в Бангладеш

Антонио Ласков е капитан на футболен отбор в Бангладеш
Снимка: личен архив

Бившият футболист на Созопол Антонио Ласков е капитан на тим от Бангладеш. 28-годишният полузащитник замина за далечна Азия пред октомври 2019 година. От тогава той защитава цветовете на новака в групата "Бангладеш Полийс". Договорът му е за една година с опция за по-дългосрочен договор, ако халфът успее да се наложи. И по всичко личи, че за момента успява.

"Идването ми в Бангладеш стана със съдействието на треньора на отбора ни Бангладеш Полийс - сърбинът Никола Виторович. Той ме привлече. Преди години играхме заедно в Малта. След това той спря с футбола и стана треньор. Той ми се обади, канеше ме няколко пъти, но накрая реших да приема и да направя ново предизвикателство", заяви българинът.

Антонио Ласков е и капитан на отбора и то само за четири месеца престой в страната.

"Отборът е държавен тим. Нещата са добре организирани, всичко е на ниво. Очарован съм. Организацията в клуба е на доста добро ниво. В момента се дискутира дали да бъде подновено първенството. Договорът ми е до края на юни, водят се разговори какво се случи. На този етап сме на изчакване и не знаем какво ще се случи - ще се играе, няма ли да се играе. Четирима чужденци сме в отбора. Живеем заедно. Изолацията минава добре. Не бързам да се прибирам. Трябва да сменям доста полети, да мина през няколко летища и е голям риск. Има да се решават юридически неща. Когато те се решат, тогава ще мисля за завръщане. В началото за мен беше голям културен шок. Няма нищо общо с България, с Европа. Всичко обаче е на добро ниво. Футболното ниво на местните не е много високо, но има много чужденци, които вдигат нивото. При нас има национал на Порто Рико, черногорец, който е играл в Динамо (Минск). В другите отбори има чужденци, които са играли на световно първенство. Нивото не е слабо", каза пред "Хоризонт" Антонио Ласков. Чуйте още от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна