Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свиленски: Държава не се управлява с брифинги, Борисов се страхува от истински въпроси

Георги Свиленски
Снимка: БГНЕС

Една голяма част от функциите на българския парламент в последните месец и половина управляващите от ГЕРБ успаха да зачеркнат... Недоверието в мерките и в действията е основано на това, че хората нямат яснота. Никой не дава план за следващите седмица-две-три“. Това каза пред БНР депутатът от „БСП за България“ Георги Свиленски по повод провала на изслушването на премиера Бойко Борисов в парламента

Според него държава не се управлява с брифинги, а от парламента и от правителството.

„България е единствената държава, която като икономически мерки предлага кредити... Няма никаква последователност, действа се на парче... Постига се само едно противопоставяне на хората. Това е стилът на управление на г-н Борисов - на принципа „разделяй и владей“. В тази криза му се удава още по-добре да противопоставя хората, пътуващи за провинцията, с тези, оставащи вкъщи; хората, които ходят в парка, на тези, които не ходят; хората, които имат кучета и си ги разхождат, на тези, които нямат кучета“, подчерта Свиленски в предаването „Неделя 150“. 

Депутатът призова за яснота относно социалните и икономическите мерки на правителството

„Тези неща, които ги говори частично - по медии, по брифинги, по магистрали, по дупки, където ходи да надзирава - г-н премиерът да бъде така добър да дойде в парламента, където е мястото, да информира народните представители. Всяка парламентарна група има какво да го попита. Какво страшно има в това премиерът да се яви при тези, които са го избрали? Той е страхлив премиер и го е страх от истинските въпроси". 

Депутатът оцени медицинските мерки като „навременни и точни“, а социално-икономическите мерки като „пълен провал“. 

Интервюто с Георги Свиленски можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна