Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание за математици на различни нива тече до 15 юли

| обновено на 28.04.20 в 11:22
Снимка: obr.education

Заради извънредното положение провеждането на олимпиадите в страната е възпрепятствано, но за учениците има и други чудесни възможности да предизвикат себе си и да демонстрират своите постижения.

Такава възможност предлагат от “Образование без раници” - национално състезанието по математика с Кан Академия  - най-голямата безплатна платформа за общо образование в света.

Състезанието е възможност за всички ученици да демонстрират специални постижения - както за отличниците, които редовно участват в олимпиади, така и за учениците със затруднения, които да усвоят материал, който ги е препъвал.

Самото състезание продължава до 15 юли. Предвидени са две направления: 1 (за по-напреднали): ”Майстор” по математика с Кан Академия и 2: Овладей силата с Кан Академия.

В зависимост от възрастта на ученика, за участие той може да бъде записан и от учител или родител, обясни пред Радио София Станислава Гатева от „Образование без раници“.

По всяко направление на състезанието са предвидени по 6 награди (ваучери на стойност по 100 лв.). Ще има и отличия за учители.

За още по темата чуйте разговора на Петя Зунгорлиева със Станислава Гатева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна