Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама нарушители на карантината са задържани на "Гюешево"

Двама мъже, нарушили задължителната си карантина, са задържани на гранично-контролно пропускателен пункт "Гюешево" при опит за напуснат страната, съобщиха от прокуратурата.

На 27-ми април двама мъже - с българско и с македонско гражданство, пристигнали в страната, като преминали през КПП-Видин. Били им издадени предписания от Регионалната здравна инспекция за спазване на задължителната 14-дневна карантина, като противоепидемична мярка, въведена срещу разпространението на вируса Covid-19. Същите следвало да пребивават на постоянен адрес в село Логодаж, община Благоевград. Вместо това те го напуснали още същия ден и отишли в сградата на сектор "Пътна полиция" при дирекцията в Благоевград. Там извършили регистрация на автомобил.

Вчера около 13.00 часа мъжете пристигнали на КПП "Гюешево" с цел да напуснат пределите на страната, обаче са задържани. На двамата са предявени обвинения за извършени от тях престъпления по член 355 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващ прокурор са задържани за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени