Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха решението за Бундеслигата за следващата седмица

Ангела Меркел ще вземе решението за футбола на 6 май.
Снимка: БТА

Германското правителство ще вземе решение дали да поднови сезона в Бундеслигата през следващата седмица. Това обяви Хелге Браун, шеф на кабинета на канцлера Ангела Меркел.

Браун каза пред местната телевизия NTV, че на 6 май Меркел ще проведе заседание с премиерите на 16-те провинции в страната. На нея ще се обсъждат възможности за отхлабване на някои от мерките в борбата с Covid-19, както и евентуалното рестартине на Първа и Втора Бундеслига, което Браун определени като "чувствителна тема".

По-късно днес Меркел трябваше да разговаря с 16-те премиери, но бе взето решение мерките за социално дистанциране да се удължат с още седмица до 10 май.

Някои политици в Германия вече се обявиха в подкрепа на продължаването на първенството, което бе спряно в средата на март месец. Сред поддръжниците на идеята са още германската хокейна звезда на Едмънтън Ойлърс Леон Драйсайтл, както и известният австрийски психиатър Райнхард Халер, който посочи пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", че връщането на спорта по телевизията ще намали напрежението у хората, които седят изолирани в домовете си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна