Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на труда синдикатите акцентират върху безработицата и доходите

| обновено на 01.05.20 в 13:03
Снимка: БГНЕС

Отбелязването на Деня на труда и международната работническа солидарност тази година е под знака на пандемията Covid-19.

Безработицата и запазването на доходите на фона на растящите цени на ключови стоки са големите проблеми в кризата, категорични са КНСБ и КТ "Подкрепа". Днес КНСБ чества този ден, стартирайки благотворителна кампания "Не си сам" в подкрепа на заразени с коронавируса работници.    

Лекарства и продукти на стойност поне 150 лева ще представи КНСБ на всеки заразен работник, член на синдиката, в рамките на новата благотворителна кампания "Не си сам". Подпомагането ще става през благотворителния фонд на името на професор доктор Желязко Христов. Вече има десетки заразени работници от леката промишленост, ТЕЦ "Бобов дол", лечебни заведения.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви:

"Започваме да събираме средства и от всички синдикални организации не само от тези, които имат техни заразени синдикални членове. Продължаваме дарителската кампания като ден на материалната помощ, топлината на солидарността, за жеста от колегите, от приятелите, от всички тези, които в този труден момент ще застанат до хората, които изпитват от една страна страха и ужаса от неизвестното, бидейки заразени. От друга страна изолацията и карантината и да знаят, че не са сами".

Финансова помощ от поне 500 лева на всеки от заразените медици-синдикалисти ще предостави федерацията на синдикатите в здравеопазването. Целта на кампанията е набиране на поне сто хиляди лева. 

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна