Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж за лихварство в Сливенско

Мярка задържане под стража е взета на мъж, обвинен за извършване на банкова дейност, без съответното разрешение. Искането е на Окръжната прокуратура в Бургас. 

Мъжът е обвинен за това, че в периода от декември 2017 г. до 26 април 2020 г., в сливенското село Градец и в сунгурларското село Славянци предоставил пет кредита на стойност 1000 лв. Сумите са дадени на четири лица срещу задължение на същите да върнат получените суми, със договорена лихва. Престъплението е квалифицирано по чл. 252, ал. 1 от НК. 

Той е обвинен и за това, че на 29.04.2020 г. в с. Славянци, общ. Сунгурларе, в двуетажна постройка, на първия етаж, държал боеприпаси (патрони) за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение. Престъплението е квалифицирано по чл. 339, ал. 1 от НК. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че обвиненият би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна