Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоусъвършенстване в домашни условия с помощ от Агенцията по заетостта

Снимка: mycompetence.bg

Агенцията по заетостта поде инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова работа.

Първото предложение от новата инициатива за самоусъвършенстване в домашни условия е платформата MyCompetence.bg.

След регистрация хората получават безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който да определят степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности.

MyCompetence е единствената национална информационна система в областта на управление на човешките ресурси в България и е подходяща среда за всеки, който би желал да развива своите компетенции, като заедно с това оценява знанията и уменията си, посочват от Агенцията по заетостта.

За безработните, регистрирани в бюрата по труда, платформата е и начин за формиране на Личностен профил в информационната система на Агенцията, през който да се осъществява и комуникацията с трудов посредник.

За хората, които все още не са се регистрирали в платформата, от Агенцията по заетостта ще го направят служебно. Достатъчно е всеки да се свърже с трудовия си посредник по телефона и да продиктува имейла си. В отговор ще получи активационен линк към web-приложението , личностен профил и платформата MyCompetence.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна