Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сашо Диков предаде акциите на ПФК Левски на Павел Колев на ст. "Георги Аспарухов"

Сашо Диков на стадион "Георги Аспарухов".
Снимка: БГНЕС

Журналистът Сашо Диков пристигна на стадион "Георги Аспарухов" и предаде акциите на ПФК Левски на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Това обаче не променя волята на Васил Божков, който е джиросал акциите на премиера Бойко Борисов.

"В 09:41 получих есемес: "Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим на Левски и той да се оправя после, нали е най-големият фен". По силата на този есемес съм тук, за да му връча акциите. Той каза, че ще ги приеме, говорих с него. Аз като куриерче изпълнявам. Това, че те ще ги приемат, не променя факта, че собственикът е Бойко Борисов, каквато е волята на собственика. Ако Левски не бъде спасен, ще е негова вината", каза Диков.

"Това е първа крачка към смяната на собствността. Това, че премиерът на приема акциите, не е проблем на Васил Божков. С този акт днес той се отказва от акциите в Левски. Това, че Кралев е казал нещо, не значи, че то е така. Аз направих консултация, че няма проблем държавен служител да получи акциите и веднага да ги предаде на друг. Топката е изцяло в полето на Борисов", допълни журналистът.

По-рано днес Диков се появи пред МС да връчи пакета акции на премиера, но те бяха отказани.

"Изключително лоша сценка, която е гавра с историята на "Левски" и неговите привърженици", така Васил Колев от тръст "Синя България" определи прехвърлянето на акциите на синия клуб от собственика Васил Божков на премиера Бойко Борисов.

По думите му хубавото в цялата ситуация е, че Божков вече не е собственик на "Левски".

Васил Колев

Репортажи на Георги Димитров и Светослав Табаков и интервю на Даниела Големинова с Васил Колев в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени