Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът Николай Ибушев:

Човешка грешка е причината за производствената авария в "Арсенал"

Няма взрив, нито пожар в завода

| обновено на 14.05.20 в 12:24
Снимка: БГНЕС

Човешка грешка е причината за "малка производствена авария" в завод "Арсенал". Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на завода Николай Ибушев.

"Няма сериозно ранени и няма материални щети", потвърди той. Двама души са "съвсем леко пострадали" и вече са превързани. "В момента си отиват вкъщи с няколко дни болнични". 

Инцидентът е станал около 11:30 часа в Завод №3 на предприятието, където е производството на барут и димни смеси.

От взривната вълна са нанесени материални щети по околните сгради.

Разследващите органи и представители на Районна прокуратура са установили, че се е възникнало възпламеняване на смесител на димни смеси, предназначени за производство на димни боеприпаси в цех 130 на Завод №3 на предприятието, съобщи за радио Стара Загора Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

В предаването "12+3" Николай Ибушев обясни, че няма взрив, а "запалване на смес за димни гранати" в съд за смесване. Не е имало пожар в завода. След инцидента е имало "сериозен пушек", който бързо се е разсеял. Няма опасност за населението. Назначена е и комисия, която да разследва инцидента. 

Последният инцидент в "Арсенал" е от март тази година. На 11 март в Завод № 4 на „Арсенал“ АД, находящ се в Мъглиж, стана взрив, който унищожи производствени сгради. Тогава пострадаха общо 6 души, от които двама бяха настанени в болница. Последва и разпускане на целия клон в Мъглиж. 

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна