Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обмисля налагането на забрана за пътуващи от Бразилия

Президентът защити решението си да приема хидроксихлорохин

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля налагането на забрана за пътувания от Бразилия до Съединените щати, тъй като това е третата по брой на заразените с коронавирус страна в света.

„Не искам хора да идват тук и да заразяват нашия народ. Не искам и болни. Помагаме на Бразилия с апарати за обдишване. Страната има известни проблеми, няма съмнение това“,каза Тръмп на заседание на правителството. 

Властите в южноамериканската държава обявиха нови 1179 смъртни случая, като за първи път починалите за денонощие са повече от хиляда. Потвърдените случаи на Covid-19 в Бразилия се увеличиха с 16 517, с което надминаха 271 хиляди.

Междувременно  Доналд Тръмп отново защити идеята си да приема лекарството хидроксихлорохин като превенция срещу коронавируса, въпреки че от Агенцията за контрол на храните и лекарствата предупредиха за сериозни странични ефекти:

„То няма отрицателно влияние върху мен, аз се чувствам същият, не съм се променил. Не изглежда да има някакво лошо влияние върху мен, но изглежда дава допълнителна линия на защита и има невероятни оценки от някои хора, включително много лекари по света.“

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна