Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дойче банк" откри, че пести пари при дистанционната работа

Дойче банк лого
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещата германска банка "Дойче банк" (Deutsche Bank) обяви, че е в добро финансово състояние и ще продължи с икономиите, за да подсили рентабилността си. По думите на главния й изпълнителен директор Кристиан Зевинг работата от вкъщи може да помогне за това, предаде "Асошиейтед прес".

На годишното общо събрание, провело се онлайн заради коронавируса, Зевинг отбеляза, че компанията е напът да изпълни целите си за намаляване на разходната основа до 17 милиарда евро през 2022 година спрямо 21,5 милиарда евро миналата година.

"Дойче банк" няма да изплати дивиденти, тъй като е в процес на мащабно преструктуриране, насочено към елиминиране на по-рисковите и по-малко печелившите бизнес дейности и съсредоточаване върху европейската клиентска база.

Зевинг подчерта, че финансовите резерви превишават регулаторните изисквания и че франкфуртската банка се придържа към финансовите цели, очертани миналата година.

Той добави, че усилията по приспособяване към епидемията чрез дистанцонна работа и видеоконференции са увеличили възможността да се харчи по-малко за офис пространството и пътувания.

"Ако 60 процента от служителите по света могат да работят извън офисите си и все така да предоставят отлични услуги на клиентите ни, то тогава, разбира се, трябва да се запитаме: можем ли да осигурим на персонала си допълнителна гъвкавост да работи от вкъщи, ако иска?", каза директорът в речта си към акционерите.

По-малкото корпоративни пътувания биха спестили на компанията време и пари, а и биха били от полза за околната среда, допълни Зевинг.

В края на 2019 година служителите на "Дойче банк" наброяват 88 000 души, посочва

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна