Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бяха обявени наградите в анкетата "Музикант на годината 2019"

Снимка: pixabay.com

Световноизвестният баритон Кирил Манолов е „Музикант на годината 2019“ в националната анкета на предаването „Алегро Виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

Резултатите от гласуването на публиката, в което се включиха над 5000 слушатели, бяха обявени в специално издание, а екипът се надява, че през есента на 2020 г. пандемичната обстановка ще позволи провеждането на традиционната тържествена церемония с галаконцерт.

Ето и победителите в останалите шест категории:

Пианистът Емануил Иванов спечели наградата „Млад музикант на годината“, а „Ансамбъл на годината“ стана дуото Зорница Иларионова и Мартина Табакова.

Младата цигуларка Зорница Иларионова спечели и приза в категория „Активна творческа дейност“ и така влезе в историята на класацията като първия музикант, получил две награди в една година.

Вотът на слушателите в категория „Класиката в други жанрове“ беше за певицата Весела Делчева - за участията й в мюзикъли, а „Коледа“ от Димитър Ненов в Националното турне на Фондация „Йордан Камджалов“  беше отличена за „Музикален проект на годината“,

С наградата „Изключителен принос към българската култура“ беше отличен диригентът, композитор и виден педагог проф. Пламен Джуров.

За четвърти път беше обявена и специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти, която се определя от екипа на „Алегро виваче“. Възможността да направи професионални студийни записи в БНР ще има 16-годишната цигуларката Лора Маркова, ученичка в НМУ „Любомир Пипков“ – София, в класа на Благородна Танева.

Чуйте специалното издание на предаването "Алегро виваче" и изпълнения на наградените в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени