Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На детска градина при стриктни противоепидемични мерки

Детските градини в община Благоевград от днес приемат своите възпитаници. Създадена е необходимата организация на дейностите съобразно конкретните мерки и в синхрон със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, установи репортерска проверка на Радио Благоевград.

Детска градина „Детелини“ днес отвори широко вратите си за децата от всички групи. Малчуганите посрещаше тази сутрин лично директорът на детското заведение Маруся Иванова. Медицински лица на входа измерваха температурата на малките посетители. Маруся Иванова заяви, че целият персонал е ангажиран с привеждането на сградата в необходимото състояние и че, са взети всички мерки за недопускане на разпространението на Covid-19. Осигурени са дезинфектанти и маски за персонала, дезинфекцират се всички помещения, децата събуват обувките си, след като преминават през изтривалка с дезинфектант.

Родителите, които придружаваха децата, попълваха на двора пред входа на детската градина декларация, която ги информира и задължава да спазват противоепидемичните предписания. Те декларират, че малчуганите са в добро здравословно състояние и че при промяна в състоянието им са готови да ги оставят вкъщи, поясни Маруся Иванова.  

Децата бяха посрещани по определен график, за който родителите са били информирани предварително чрез вайбър група. Целта е недопускането на струпване на много хора на едно място, поясни директорът на детското заведение.

Родителите потвърдиха, че са запознати с изискванията. Майката на Ивчо от Втора група „Славейче“ е подготвила детето си за детската градина след дългата принудителна ваканция, като му е обяснила как трябва да спазва лична хигиена. По думите ѝ задачата не е била тежка, тъй като детето е запознато с опасностите, които крие заразата. Голяма част от децата дойдоха с желание на детска градина и очакваха с нетърпение да видят своите учителки и приятелите си. 

Чуйте в звуковия файл репортажа на Мариана Попова:

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени