Страната ни ще разполага с повече средства за заплати в бюджетния сектор, ръст на парите за образование и здраве

Това се предвижда в проектобюджета на България за 2020 година. Започна второто четене на бюджета в Народното събрание. Догодина правителството планира да преразпредели над 46,8 млрд. лв. или 36,9% ог прогнозния брутен вътрешен продукт. Това е с 3..

публикувано на 03.12.19 в 16:27

Параолимпиецът Михаил Христов: Средата в България не е достъпна за хора с увреждания

На само 15-годишна възраст Михаил Христов претърпява нещастен инцидент, при който го поразява ток от електропровод.  Така губи изцяло лявата си ръка, а дясната също е увредена и налага носенето на протеза.  Благодарение на параолимпийката Стела Енева той..

публикувано на 03.12.19 в 15:04

Времето през декември – кога да очакваме първия сняг

Усещането за Коледа вече е навсякъде. Декември е месецът, който асоциираме с приятни празнични емоции, пълни трапези, червено вино, подаръци и... сняг. В планините вече има снежна покривка, но ще дойде ли снегът и при нас? Тази година..

публикувано на 03.12.19 в 11:27
Босилеград

Верица Арсов: Да стана учител, при това – в България, е осъществена мечта

В първия час на предаването "След суетата дневна", Донка Найденова ни срещна с Верица Арсов от Босилеград, студентка  в магистърска програма на ЮЗУ “Н.Рилски“ – Благоевград и преподавател по английски език в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Симитли...

публикувано на 03.12.19 в 09:49

Цвети Радойчева казва "НЕ!" на домашното насилие с нов видеоклип

Талантливата поп певица Цвети Радойчева представи в ефира на Радио Благоевград видеото на най-новата си авторска песен „Изчезни“ – най-добрата поп песен в третото издание на BG Music Festival, който се проведе в Сандански. Песента „Изчезни“ е по..

публикувано на 01.12.19 в 15:24

Работещи в БДЖ поставиха пред Народното събрание проблемите на железниците

Дълги години проблемите на железниците у нас се премълчават и се избягва обшественият дебат за тяхното състояние. А то, меко казано, не е добро. Твърде остарял е част от вагонният парк, малка част от локомотивите отговарят на най- високите европейски..

публикувано на 29.11.19 в 19:04

В името на спорта и възстановяването

В Университетски център „Бачиново“ в Благоевград започна  първата международна  научна  конференция на тема “Спорт и рекреация“. Инициатор и организатор на тази амбициозна и мащабна научна проява е катедра „Спорт“ при факултет „Обществено здраве,..

публикувано на 29.11.19 в 18:33

Заприна Глушкова, „Любим учител 2019“: Моите ученици са моето огледало

Заприна Глушкова е учител по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово. Предлагаме Ви интервюто на Елизабет Александрова със Заприна Глушкова, удостоена със званието „Любим учител 2019“. Елизабет Александрова: Дали..

публикувано на 29.11.19 в 13:59

Алекс Иванов – вече трикратен шампион по планинско колоездене

  Петричанинът  Алекс Иванов е на 18 години и вече е трикратен републикански шампион за младежи по планинско колоездене. За  екстремния  спорт и амбициите си в него Алекс Иванов разказа пред Латинка Павлова за предаването „Спортна сряда“:

публикувано на 28.11.19 в 10:52

Стартира обучението на спешни медици от цялата страна

  Започна обучението на спешни медици от цялата страна по проект „Подобряване условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС).   „Това е един голям проект, в който усилията са насочени към подобряване на материалната база, обновяване на..

публикувано на 28.11.19 в 10:03