Първи сватбен танц– необходимост, зрелище, мода или традиция?

Отговорът не е едностранен, но едно е сигурно – той съществува и е част от ритуалите. Като за начало се започва с избор на песен. „ Музиката е възможно най-различна. Най-добре е да е песен, която наистина харесвате. Да не е клише...

публикувано на 28.09.20 в 20:06
Румен Томов

Правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов не са прекратени

Правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов не са прекратени. Това потвърди той пред Радио Благоевград, след решението на  Конституционния съд, които отхвърли искането за обявяване на текстове от Закона за местното самоуправление и местната..

публикувано на 28.09.20 в 17:10
Стефания Мирческа – експерт в Дирекция

Започват проверки за достъпността на уеб сайтове и мобилни приложения от обществения сектор

Държавната агенция „Електронно управление“ започва наблюдение и проверки на уебсайтове и мобилни приложения на организациите от обществения сектор за достъпност за потребителите, по-специално за хората с увреждания и възрастните хора. Одобрена е..

публикувано на 28.09.20 в 16:49

Славин Славчев и как мечтите стават реалност

„Не е лесно“, но мечтите ни водят напред, дори и тези мечти, за които не сме имали смелост да мечтаем. Доказателство за това е талантливият Славин Славчев. Младият изпълнител получи като подарък песен от популярния композитор Румен Бояджиев, един..

публикувано на 27.09.20 в 16:02

„Пирин“ (Гоце Делчев) – с първа домакинска победа

В  мач от 8-я кръг на Югозападната футболна лига отборът на „Пирин“/Гоце Делчев/ постигна първа домакинска победа ,като се наложи с класическия резултат 3:0 над „Велбъжд“/Кюстендил/. Домакините водеха още на полувремето с 1:0, а след 60-та минута..

публикувано на 27.09.20 в 13:50

Ивайло Шопски: На 5 октомври, в 16:00, ще представим в Благоевград филм за войводата Стоян Мълчанков

"На 5 октомври, понеделник, в 16 часа ще гостуваме в музея в Благоевград, където ще представим нашия нов документален филм, посветен на войводата Стоян Мълчанков . Филмът се казва "Премълчаното за войводата Мълчанков", защото дойде време – след толкова..

публикувано на 27.09.20 в 13:38

Капка Касабова: Можем да разчитаме само на разказа в първо лице, единствено число

  Полското издание на „Граница“, заедно с още шест важни книги на източноевропейски автори в превод на полски, е включена в краткия списък на престижната Централноевропейска литературна награда „Ангелус“ във Вроцлав. При предишното си издание наградата бе..

публикувано на 27.09.20 в 13:13
Стефан Дечев

"Заев, Борисов, Делчев" с доц. Стефан Дечев

"Лично аз се отнасям по-скептично към една подобна среща, тъй като нищо друго в медийната среда в България и Македония напоследък не ми говори в полза на някакво разбирателство" – това каза в началото на коментара си по повод предложената от македонския..

публикувано на 27.09.20 в 13:08

Румен Драганов: В кризата най-добре се справят семейните хотели и къщите за гости

В световния ден на туризма - 27 септември, Румен Драганова - директор на Института за анализи и оценки в туризма, изпълнителен секретар и на Българския туристически съюз анализира постиженията и трудностите в бранша през летния сезон в условията..

публикувано на 27.09.20 в 10:04

„Пирин“ с трета поредна победа!

В мач от 8-я кръг на Втора футболна лига на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград „Пирин“ разгроми „Нефтохимик“ (Бургас) с 4:0 с два гола на Преслав Йорданов, един на Красимир Станоев и автогол на Вълчан Чанев от състава на гостите. С 8 отбелязани..

публикувано на 26.09.20 в 14:01