Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

Проф. д.н. Камелия Николова
Снимка: НАТФИЗ

Епидемията от новия коронавирус промени коренно живота ни през последните месеци. Театрите бяха затворени за повече от два месеца, а обучението на студентите в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и в другите учебни заведения, трябваше да премине онлайн. Онлайн започва сега и кандидатстудентската кампания на Театралната академия.

На 25 и 26 юни предстоят предварителните приемни изпити за бакалавърската специалност „Театрознание и театрален мениджмънт“. Преди това – от 1 юни до 20 юни, ще има и безплатни онлайн консултации за всички желаещи да се подготвят за кандидатстване в тази специалност.

В „Артефир“ проф. д.н. Камелия Николова разказа как става записването и как ще преминат консултациите и предварителните изпити, а също и какви възможности предлага на студентите обучението в тази специалност.

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководител на катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, професор по „История на европейския театър“ и по „Теория на режисурата“ в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за изследване на изкуствата към БАН. Специализира история на европейския театър и култура на ХХ век в Обществото за театрални изследвания към Британския театрален музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор в Нов български университет и НХА „Николай Павлович“, както и гостуващ лектор в редица чужди университети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна