Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболът в Англия започва с два мача на 17 юни

Футболът в Англия започва с два мача на 17 юни
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първенството в английската Висша лига по футбол ще се поднови на 17 юни (сряда), когато Астън Вила е домакин на Шефилд Юнайтед. Клубовете от английския елит се договориха именно на тази дата да стартират мачовете от оставащите кръгове, като първо ще се играят отложените срещи заради турнира за Купата на Лигата.

По същото време Манчестър Сити ще домакинства на Арсенал.

На 20 юни ще започнат двубоите от 30-ия кръг, като в този момент всички отбори ще имат еднакъв брой срещи на сметката си. Шампионатът трябва да приключи в уикенда на 1 и 2 август. Решението е подкрепено от 20-те елитни английски клуба.

В същото време Висшата лига продължава да проверява играчите от отборите за Covid-19, а самото първенство е спряно от 13 март.

Всички мачове ще се играят пред празни трибуни. От вчера пък отборите направиха друга важна крачка, одобрявайки преминаването към Фаза 2, включваща контактните групови тренировки. Следващата стъпка е подновяване на тренировките с пълен контакт по време на заниманията.

Ливърпул води в класирането с 25 точки пред първия си преследвач Манчестър Сити и червените гледат към първа титла в Англия от 30 години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!