Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва подготовка за пробива под Централна жп гара

Пловдив, Централна жп гара
Снимка: БГНЕС

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за пробива под Централна жп гара. Toвa съобщи ĸмeтът нa Πлoвдив Здpaвĸo Димитpoв cлeд cpещa c изпълнитeлния диpeĸтop нa HKЖИ Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД.

Държавната компания ще направи нов проект и за бетонния мост, тъй като в момента съоръжението не отговаря на съвременните изисквания.

Летните месеци ще се използват за подготовка на пробива под Централна гара - оформяне на  строителната площадка и доставка на материалите, като се очаква строителството да започне в рамките на тази година.

Здравко Димитров увери, че общината ще съдейства с всичко необходимо за бързото придвижване и съгласуване на документацията. „Надяваме се на добро сътрудничество, за да се изпълни качествено и в срок този изключително важен за града ни проект“, подчерта кметът.

Той наблегна и на това, че за пловдивчани е важно да бъде запазен бетонният мост, защото е основна комуникационна връзка за най-големия район на града - „Южен“.  Изпълнителният диpeĸтop нa НКЖИ Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи беше категоричен, че ще бъде изработен нов проект и той ще бъде представен за публично обсъждане.

Строителството на новия бетонен мост ще започне след приключване на работата по пробива под Централна гара и  подлезът „Модър-Царевец“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна