Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арена Бургас трябва да е завършена до края на годината (СНИМКИ)

До края на годината се предвижда да бъде завършена залата „Арена Бургас“. Днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителния обект в морския град. Заради извънредното положение се е получило забавяне на монтирането на финишната ламарина на покривната конструкция.

С два месеца изостава проектът от планирания график, посочиха от фирмата – изпълнител пред премиера Бойко Борисов. „В края на септември бяхме решили, че ще бъде завършено. Мисля, че до Нова година ще се справим. В момента стоварват вата за покритието, преди ламарината. Това е вата, топлоизолация“, посочиха от фирмата - изпълнител.  

Финишната ламарина вече е доставена от Германия, но заради извънредното положение специалистите, които е трябвало да я монтират на са могли да пристигнат в страната ни, обясни зам. –кметът по строителство в Община Бургас Чанка Коралска.

„Сега вече след като от 1 юни ще се премахне карантината, специалистите идват и имат около два месеца работа. Това ни дава фронт след това да продължат активно вътрешните дейности. Докато сградата не е покрита, вътре не може да се правят нито гипсокартони, нито други дейности“, обясни тя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени