Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ българско дарение за болниците в Сърбия за борба с коронавируса

Снимка: МВнР

Второ българско дарение беше предадено на болниците в Сърбия за борба с Covid-19, съобщи Министерството на външните работи.

300 комплекта защитни облекла, очила и шлемове бяха предадени безвъзмездно за сръбски болници в помощ срещу разпространението на коронавируса. Инициативата е на първия ни дипломат Екатерина Захариева, а финансирането е по линия на българската официална помощ за развитие.

Това е част от подкрепата ни за страни от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на обща стойност 636 150 лева.

Дарението за Сърбия е било предадено от посланик Радко Влайков на церемония в Клиничния център в Ниш, на която са присъствали държавният секретар на Министерството на външните работи на Сърбия Ивица Тончев, началникът на Нишавския окръг Драгана Сотировски, кметът на Ниш Дарко Булатович и директорите на болниците в Ниш, Враня, Сурдулица, Пирот, Панчево, Лесковац, Цариброд, Босилеград и Бабушница.

На 4 май в Цариброд бяха връчени 132 комплекта медицински защитни облекла за многократно ползване за районите, в които живее преобладаващата част от българското национално малцинство. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна