Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беър Грилс събра в книга съвети за оцеляване на ръба

Беър Грилс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Как да остана жив" на световно известния експерт по оцеляване Беър Грилс е колекция от любимите му съвети как да се оправи човек във всякакви обстоятелства. Това каза Рия Найденова от издателство "Сиела" за новата книга на екстремния телевизионен водещ:

"Това, което впечатлява в новата му книга, е, че той разисква изключително много ситуация, застрашаващи живота на човека, в които може всеки да попадне в ежедневието си в града, в напълно нормални ситуации. Например, ако започне пожар в сградата, в която се намира, ако има земетресение, ако има токов удар, ако спука гума, когато кара кола с висока скорост".

По думите ѝ първият съвет на Грилс за непредвидена ситуация сред природата е да се потърси източник на вода. Той дава и съвети как можем да пречистим водата, за да става за пиене.

"Природата е най-големият съюзник в борбата за оцеляване на изпадналия в трудна ситуация човек, това описва Беър Грилс", посочи Найденова.

Преди година Беър Грилс доби допълнителна популярност в България със снимките на епизод със заглавие „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ от филм, заснет в края на юни 2017 година в парков участък Боровец, които бяха в нарушение на правилата за поведение в защитената зона Национален парк „Рила“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна