Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират отборен тенис турнир с публика в Прага

Петра Квитова ще изиграе втори турнир в Прага.
Снимка: Ройтерс

Прага ще приеме женски демонстративен турнир с публика следващата седмица – с два отбора от по шест състезателки, водени от Каролина Плишкова и Петра Квитова, съобщиха организаторите на надпреварата.

„Не пропускайте възможността да наблюдавате това уникално съревнование“, се казва в изявление на страницата на турнира във Фейсбук в опит да привлече фенове, преди билетите да пуснат в продажба в петък следобед. Надпреварата между 13-15 юни ще извлече ползи от решението на чешкото правителство да позволи събития с до 500 души от 8 юни, като част от разхлабването на мерките, взети през март в опит да се овладее разпространението на коронавируса.

„Ще започнем с по-малко хора. Предполагам, че постепенно ще увеличим броя“, сподели турнирният промоутър Томаш Петера за чешката информационна агенция ЧTK. 

Тимът на Плишкова е съставен от нейната сестра близначка Кристина, финалистката от "Ролан Гарос" Маркета Вондроушова, Каролина Мухова, Тереза Мартинцова и Никола Бартункова. 

Воденият от Квитова отбор е в състав Барбора Стрицова, Катерина Синякова, Барбора Крейчикова, рускинята Екатерина Александрова, която живее в Чехия, и Линда Фрухвиртова.

Тенис сезонът в Чехия стартира миналата седмица с турнир в Прага при закрити врата, който беше спечелен от Квитова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!